Spännande elevutbyte med Uganda

Den 20 oktober får staden Entebbe i Uganda besök av 16 elever och fyra lärare, samt rektor Ola Stenliden, från Anders Ljungstedts gymnasium, under ett elevutbyte länderna emellan. De svenska eleverna ska få träffa och umgås med ugandiska skolungdomar under ett tre veckor långt elevprojekt.

Carl Palmgren, Theo Backman, Naemi Gustavsson, Alexandra Ahlinder och Ola Stenliden är några av de som beger sig till Entebbe i Uganda om tre veckor.

Carl Palmgren, Theo Backman, Naemi Gustavsson, Alexandra Ahlinder och Ola Stenliden är några av de som beger sig till Entebbe i Uganda om tre veckor.

Foto:

Linköping2012-10-02 06:44


Resan finansieras genom Athenastipendiet som syftar till att ge elever och personal kunskap och erfarenhetsutbyte från dels andra kulturer, men också från motsvarande gymnasieprogram i utvecklingsländer.
Naemi Gustavsson och Alexandra Ahlinder läser båda på mode och sömnadsprogrammet. De båda tog chansen att söka en plats till elevutbytet och sedan de blivit uttagna räknar de dagarna tills det är dags för avfärd.
- En sådan här möjlighet får man bara en gång så jag kände att jag var tvungen att söka. Det ska bli jättespännande att få lära oss om deras kultur och om deras skolform, säger Naemi Gustavsson.

Bredda perspektiven
Med på resan finns rektor Ola Stenliden som endast kommer att stanna de första dagarna innan arbetet hemma i Sverige åter kallar.
- Vi hoppas naturligtvis att de får en upplevelse som räcker året ut men jag tror också att de får nya perspektiv på världen som skapar en större medvetenhet. Meningen är ju att eleverna ska vara öppna för att lära sig av varandra, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om