Speciallärarna samlade i Studion

Tio procent av eleverna på Kungsgårdsgymnasiet kommer regelbundet till Birgitta Johansson och Gun Bülow i Studion. Närvaron är frivillig för eleverna och hjälpen ges på håltimmar och efter skoltid.

Birgitta Johansson arbetar som speciallärare och har själv dyslexi.

Birgitta Johansson arbetar som speciallärare och har själv dyslexi.

Foto:

Linköping2014-01-28 08:24


På Kungsgårdsgymnasiet går strax över 700 elever och 70 av dem går regelbundet till Studion för att få hjälp i ämnen där de halkat efter.
- Vi hjälper dem med alla ämnen, det kan vara att de har varit sjuka eller att de har en diagnos som gör att de inte hunnit ifatt, berättar Birgitta Johansson som tillsammans med kollegan Gun Bülow är arbetar som speciallärare i Studion.

Skickar material
Mentorn, undervisande lärare och skolledare lämnar tillsammans in önskemål om att eleven skulle behöva extra hjälp av speciallärare. När önskemålet är lämnat får eleven komma till Birgitta och Gun för extra hjälp.
- Undervisande lärare skickar med material som vi ska arbeta med här och eleverna kommer frivilligt på håltimmar och efter att de har slutat skolan. De går på lektionerna som vanligt. Vissa elever gör sina prov hos oss och kan då använda sina hjälpmedel, upplyser Birgitta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om