SSU Linköping arrangerade minnesstund

Igår var det ett år sedan terrordåden i Oslo och på Utöya där 77 människor dödades. I Norge hedrades offren med en rad olika aktiviteter under hela dagen.

Många ville tända ljus för att hedra offren. Foto: Tommy Pettersson

Många ville tända ljus för att hedra offren. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2012-07-23 06:20


På årsdagen, söndagen den 22 juli, av de tragiska dåden i centrala Oslo och på Utøya anordnades även minneshögtidsstunder på många andra ställen runt om i omvärlden så också i Linköping.
SSU i Linköping arrangerade en minnesstund på Stora Torget för att hedra offren på Utøya.
Ett hundratal människor mötte upp för att delta i manifestationen. Minnesstunden var öppen för alla, man tände ljus och SSU Linköpings ordförande Lisa Enquist höll tal.
- Vi ska inte tro att det enbart var en ensam galning som mördade 69 ungdomar på Utøya. Det skulle vara att förminska händelsen.
Så var det inte. Vi får inte glömma vilka mörka värderingar som låg till grund för de avskyvärda dåden, säger Lisa Enqvist och fortsätter.
- Det var ingen slump att det var unga socialdemokrater som massmördaren attackerade och dödade.
Han ville utrota en hel generation av politiskt aktiva socialdemokrater för deras åsikter. Han attackerade därmed också de politiska värderingar som handlar om att respektera yttrandefrihet, religionsfrihet och människors lika värde.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om