Stadsbiblioteket är folkligt

Nu är det bekräftat vad många redan har upptäckt. Linköpings stadsbibliotek är en tillgång och därav också fortsatt populärt. Biblioteket har därmed överlevt både en förödande brand och internetrevolutionens baksida med den äran.

Linköping2013-04-02 06:43

I en nyligen genomförd biblioteksundersökning kan man konstatera att Linköpings befolkning älskar sitt boktempel och dessutom besöker lokalerna på Ågatan flitigt trots att man kan sitta hemma och ladda ned böcker nu för tiden.

Personalen viktig
Kultur och fritidsnämnden och framförallt personalen på Biblioteket har under några år arbetat målmedvetet och förnuftigt för att modernisera bokutlåningen.
Förra året bröts nedgången av utlåningen och det är få bibliotek i landet som har den utvecklingen.
Under november förra året genomförde Jema kulturundersökningar en biblioteksundersökning på uppdrag av kultur- och fritidsnämnden. 500 telefonintervjuer genomfördes varav det var 300 personer som besökt stadsbiblioteket eller dess webbplats de senaste tolv månaderna och 200 med personer som inte gjort det.
Linköpings stadsbibliotek anses vara modernt, folkligt och fräscht enligt undersökningens resultat man tycker också att personalen ger god service.
- Det är oerhört glädjande att se hur människor uppskattar vårt fina bibliotek och dess tjänster. Jag vill passa på att ge personalen en eloge för det är deras förtjänst att vi får så fina omdömen, säger Johan Lundgren ordförande i facknämnden som ansvarar för Bibblan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om