Stadsmissionen drog vinstlott

Sedan starten 2005 har Postkodlotteriet delat ut 3,8 miljarder kronor och i år får Sveriges Stadsmissioner ta emot 21 miljoner kronor.

Linköping2013-02-26 07:38

- Det här är det enskilt största bidraget som riksorganisationen får och vi ska fördela det till de sju stadsmissionerna, säger David Sundén, ordförande för Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner.
Fördelningen mellan de olika stadsmissionerna kommer att skötas via bidragsansökan.
- Varje lokal organisation får ansöka om bidrag och sedan försöker vi fördela enligt ett så rättvist system som möjligt där lokalorganisationernas egna engagemang till insamling spelar roll.

Två stora projekt
Just nu arbetar Stadsmissionen med två gemensamma projekt, ett kring lokalmobilisering och ett forskningsprojekt kring fattigdom.
- Förutom detta startar lokalorganisationerna egna projekt som alltså kommer finansieras av utdelningen från Postkodlotteriet, säger David Sundén.
Det bland annat Göteborgs och Stockholms stadsmissioner just nu arbetar med är projekt kring EU-migranter och hemlöshet.
I Linköping var beskedet om bidraget glada nyheter:
- Det är fantastiskt att vi kan få så stora mängder pengar från Postkodlotteriet, säger Mats Fredrikson, insamlings- och kommunikationschef för Linköpings Stadsmission.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om