Stadsnära camping i Glyttinge

Glyttinge Camping och Stugby är det korrekta namnet på Linköpings mest centralt belägna campingplats. Hit hittar folk från många länder men för den vanlige Linköpingsbon är den nästintill okänd.

Husvagnar, husbilar och ett och annat tält. Nu är det högsäsong på Glyttinge Camping och Stugby.

Husvagnar, husbilar och ett och annat tält. Nu är det högsäsong på Glyttinge Camping och Stugby.

Foto:

Linköping2013-07-22 07:19


Just nu när detta skrivs är det, så gott som, fullbelagt på Glyttinge Camping & Stugby vilket innebär att samtliga 32 stugor och de 110 platserna för både husbilar och husvagnar men även för dem som vill tälta.

Tälta populärt
- Låt mig tänka efter ett tag men jag tror att det var drygt ett femtontal tält uppslagna den gångna natten, berättar Lilian Striem som är platschef på Glyttinge Camping och Stugby som, för övrigt, är öppet året runt men det är självklart den varma och ljusa årstiden man har mest gäster.
- Drygt 35 procent kommer från utlandet och det är mest tyskar och holländare som stannar ett par dagar, ville se Bergs slussar, Flygvapenmuseet och Gamla Linköping. Sedan åker de vidare. Det kommer även en del gäster från våra nordiska grannländer. Mest danskar skulle jag tro, berättar Lilian Striem vidare och forstätter att berätta om att, trots att campingen ligger innanför stadsgränsen, så känner inte Linköpingsborna till Glyttinge Camping och Stugby.

Lilian Striem är platschef och ständigt på språng.
Lilian Striem är platschef och ständigt på språng.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om