Stadsnätet delvis utslaget

Stadsnätet för bredband i Linköpings kommun har stora problem sedan måndag förmiddag. Tekniska Verkens dotterbolag Utsikt bredband AB, som samägs medMjölby-Svartådalen Energi AB, ansvarar för stadsnätet, som används framför allt av de boende på landsbyggden, som via ADSL och koppartråd har Internet.

Linköping2013-12-04 07:53

Olika teleoperatörer hyr in sig på stadsnätet för sina kunder. Nu är det Tele 2:s kunder som drabbats.

Hallå!
Det är sedan i måndags förmiddag , som många av Tele 2.s kunder i Linköpingsområdet, varit utan internetförbindelse. För många småföretag har situationen blivit besvärlig. Orsaken till störningarna har varit omfattande och från flera håll krävs nu att bolaget kompenserar de hushåll och företag som varit utan internetförbindelse.
- Vi vet inte vad som är orsaken till att Tele 2 fått problem med stadsnätet, säger Johan Odensåker, nätansvarig på Utsikt Bredband AB. Vet bara att problemen eskalerat nu på tisdagsmorgonen och hur många som är drabbade kan jag inte svara på i nuläget.
-För mig, som jobbar hemifrån, har detta med bruten internetförbindelse inneburit att jag nu måste se över tekniken här hemma och förmodligen gå över till ett mobilt bredband i stället. Det här är inte första gången, som internet gått ner i Utsikts stadsnät och för mig innebär det stora ekonomiska konsekvenser. Idag så görs ju nästan alla affärer över Internet och när det inte finns fiber tillgängligt för oss som bor på landet, är vi hänvisade till en teknik via den gamla koppartråden.
Mobilt bredband är ju ett alternativ, men då måste man ha bra mottagning och det är väl just det som är problemet ute på landsbyggden, säger en användare boende i Sjögestad och som tidigare provat mobilt bredband, men haft för dålig mottagning för att det skulle vara ett alternativ till stadsnätet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om