Stadspartner sålt till PEMA

Det var inte på grund av, eller ens tack vare den intensiva kritik som riktades från organisationen Företagarna i Östergötland som Tekniska Verken i Linköping valde att sälja av sitt dotterbolag Stadspartner.

Linköping2012-04-14 04:05

Det kommunala energibolagets representanter redogör istället för den långsiktiga planeringen som innebär att man har att skala fram en kärnverksamhet och dessutom ha en solid grund att stå på när man nu går in i en del tunga framtidsinvesteringar inom avfalls- och energibranschen.

"Rättvriden" konkurrens
Tekniska verken kom i torsdagskväll överens med Norrköpingsföretaget PEMA Arbetskraft om principerna för en överlåtelse av Stadspartner. Enligt den gemensamma planen ska PEMA ta över Stadspartner den andre juli efter att ett par smärre kontrollpunkter stäms av.
- Tekniska Verken har valt att sälja Stadspartner för att renodla sin verksamhet. Diskussioner har förts med flera tänkbara köpare under det senaste året, säger Anders Jonsson vd på Tekniska Verken.
- Vi har hållit på och förhandlat i drygt ett halvår med olika företag enligt konstens alla regler. Vi har haft några viktiga kriterier i försäljningsprocessen. Kriterier som krävs för att vidareutveckla Stadspartner för både regionens bästa men även bra för personalen, menar Anders Jonsson och passar på att kommentera den kritik som framförts mot bolaget.
- Personalen har inte haft det så lätt den senaste tiden när man har blivit ifrågasatta och omskrivna i media. Vi har försökt att ta hänsyn till att det ska finnas karriärmöjligheter för dem hos de nya ägarna. PEMA har en stark ägarstruktur och cirka 300 anställda.
Stadspartner kommer bli ett systerföretag till Pema arbetskraft som därmed slår sig in på en ny bransch.

Sommaren då allt händer
PEMA, med säte i Norrköping, bedriver bemannings- och rekryteringsverksamhet inom framförallt verkstad, lager, bygg och kontor. PEMA grundades 1997 av entreprenörerna Pär Eriksson och Magnus Andersson. PEMA tar över all Stadspartners verksamhet och personal. PEMA breddar därmed sin nuvarande verksamhet.
- Övertagandet sker den andre juli samtidigt som Tekniska Verkens avtal om spårvagnsunderhåll och service löper ut 2012.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om