Stadsträdgårdsmästarna samlas i Linköping

Just nu håller Stadsträdgårdsmästarna kongress i Linköping. Staden har mycket att ge menar ordföranden för Stadsträdgårdsmästarna Sten Göransson.

Linköping2012-08-31 06:41

Linköping har flera gröna lungor i form av centralt belägna parker och grönområden. Dessa oaser är otroligt viktiga för stadens innevånare. Om detta berättar ordförande i Stadsträdgårdsmästarnas förening.

Känner Linköping
- Jag känner till Linköping och dess parker ganska bra. Framförallt är jag välbekant med Trädgårdsföreningen som jag anser vara en av landets allra finaste parker. Den är både välskött och ganska gammal samt att mycket omtyckt av Linköpings innevånare.
Att vara Stadsträdgårdsmästare är att, ibland, jobba i motvind.
- Alla vet nog värdet på tomtmark och gator men få erkänner att även parker har ett stort värde. Inte minst som en plats för rekreation och avkoppling. Något som man kanske inte alltid kan mäta i pengar. När man pratar om förtätning av städer så talar man ibland om gröna områden men det kan ju vara precis vad som helst. Stadsplanerare har i sådana här frågor inte mycket kunskap. Vad vore, till exempel, New York utan Central park?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om