Stångåstaden bygger lägenheter i stadsdelen

Stångåstaden fortsätter att bygga nytt i stadsdelen Berga. Det står klart efter samhällsbyggnadsnämndens beslut som bland annat gav planbesked för nya lägenheter i Berga.

Linköping2016-09-28 06:30

Stångåstaden vill bygga på ytor för parkering och garage. Bolaget har tidigare förtätat i området och vill nu gå vidare.

Bulleråtgärder måste till

Förtätningen av västra Berga är i linje med översiktsplanen för staden Linköping. Nya byggnader kan tillföra en variation i området och ge ett mer varierat bestånd av lägenheter. I detaljplanearbetet behöver bland annat lägen för förskola,

eventuella bulleråtgärder och framtida parkeringsmöjligheter studeras närmare.

– Det kommer byggas mycket i Berga de närmaste åren, bland annat på gamla skoltomten.

Vi ser även positivt på denna förtätning som innebär fler bostäder i ett område där det verkligen behövs, säger ordförande i samhällsbyggnadsnämnden Elias Aguirre (S).

Förtätningen gäller parkeringshuset vid korsningen Luftvärnsgatan och Söderleden och kring bebyggelsen på Pionjärsgatan. Stångåstaden har tidigare genomfört förtätningar i Berga.

Höghus på Campus

En ny detaljplan som nämnden godkände kan leda till att Campus Valla kan få ett åtta våningar högt studenthus. Fastigheten som det ska byggas på ägs av Akademiska hus och byggandet planeras starta under 2017. a. Den nya byggnaden ska ersätta den nuvarande administrationsbyggnaden Origo.

– Det är glädjande att universitet utvecklas och växer. Tillsammans med Vallastaden blir det nya studenthuset ett viktigt landmärke för Campus Valla, säger ordförande i samhällsbyggnadsnämnden Elias Aguirre

Detaljplanen gör det möjligt att bygga en åtta våningar hög byggnad i ett strategiskt viktigt läge på Campus Valla: längs gång- och cykelhuvudstråket Corson och i slutet av Mäster Mattias väg, som planeras bli områdets nya huvudentré från Universitetsvägen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om