Stångåstadens vinst 95 miljoner kronor

De stora kommunala bolagen går som på räls när det gäller utvecklingen av överskott i resultaträkningarna. Först ut är Stångåstaden som redovisar en vinst på hela 276 miljoner och skalar man bort realisationsvinsterna, vilket kan vara lämpligt vid en resultatredovisning, då hamnar man på en vinst på mer "blygsamma" 95 miljoner kronor.

Linköping2013-02-20 07:50

Det är fem miljoner mindre än vad som man tidigare hade som prognos i budgeten och det bör också sättas i relation till den omsättning som bolaget har vilken är på makalösa 1 259 miljoner kronor. Sätter man in vinstutvecklingen i förhållande till bokfört värde på 4 897 miljoner så krymper resultatet något i jämförelse.
För att inte tala om hur det ser ut när man ställer de 95 miljonerna gentemot ett så kallat marknadsvärde som uppgår till hela 12 908 miljoner kronor!

Vinsten är inte allt
Nu är det inte Stångåstadens huvudsakliga uppgift att maximera en vinstutveckling utan man ska snarast fokusera på nöjda hyresgäster, låga hyreshöjningar och en fortsatt nyproduktion något som den avgående chefen Hans Lander tycker att man gör.
- När Stångåstaden ser tillbaka på 2012 kan vi konstatera att året har varit framgångsrikt.
Den stabila ekonomin kommer hyresgästerna tillgodo genom fortsatta satsningar på underhållet samtidigt som årets hyresjustering var en av regionens lägre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om