Stångåstadsrabatt på 18 miljoner

När Stångåstaden firar sitt 70 årsjubileum i år gör man det med att ge sina hyresgäster en rejäl rabatt på hyresavin under december månad. Det vill säga, hyran för januari rabatteras med upp till 40 procent för vissa hyresgäster och även nyinflyttade får en rabatt på tio procent.

Linköping2012-11-14 07:52

Rabatten motsvarar totalt cirka 18 miljoner kronor och möjliggörs bland annat genom den reavinst bolaget gjort i samband med försäljning av fastigheter tidigare i år.

Kraften från Råberga
År 1942 bildades Råbergahus efter ett beslut i dåvarande kommunfullmäktige. Råbergahus bytte efter bara några år namn till Stångåstaden vilket bolaget heter än idag.
Som avslutning på jubileumsåret 2012 har bolaget bestämt att ge hyresgästerna en jubileumsrabatt på bostadshyran.
- När vi sålde kommunhuset vid gamla busstationen till Lejonfastigheter fick vi en reavinst som vi till viss del använder för hyresrabatten. För de flesta människor är det mycket pengar som inte behöver betala i december, säger Hans Lander vd för Stångåstaden och fortsätter.
- Att få avsluta jubileumsåret med att ge hyresgästerna en ordentlig rabatt känns naturligtvis jättebra. Vi har gjort många jubileumsaktiviteter i våra områden under året men med jubileumsrabatten når vi fler hyresgäster.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om