Stängd EU dörr för Lindvall

Moderaten Paul Lindvall kammade hem storslam i 2010 års person(röst)val och hamnade därmed överst på partiets lista. Det vill säga i valet till Linköpings kommunfullmäktige.

Linköping2013-05-18 04:05

Lindvall har suttit ett antal år i kommunstyrelseordförandestolen och kände sig i höstas sugen på att byta politikerroll. Våren 2013 lät han sig nomineras av moderatkamrater till Europaparlamentet.
Nu är resultat av Moderaternas provval inför valet till Europaparlamentet klart och Paul Lindvall hamnade på en hopplös och icke valbar plats 21 med endast 58 röster.

Trångt i Bryssel
Gunnar Hökmark, Christofer Fjellner och Anna Maria Corazza Bildt, de tre ledamöter som ställer upp till omval i valet till Europaparlamentet, fick flest röster i det interna provval som nyss genomförts inom Moderaterna. Detta kunde nomineringskommitténs ordförande Gunnar Hedberg konstatera i går när sammanräkningen genomförts. Den fjärde europaparlamentarikern som sitter nu ställer inte upp för omval 2014.
Nomineringskommittén genomförde i torsdags sin  sammanräkning av det rådgivande provvalet inför valet till Europaparlamentet. I provvalet deltog 35 kandidater från hela landet och närmast efter ledartrion återfinns Carl-Oskar Bohlin från Dalarna, Hans Wallmark från Skåne och Cecilie Tenfjord-Toftby från Västsverige. Lindvall från Linköping ganska långt efter dessa personer.
- Jag är inte speciellt överraskad och hade väl inte hoppats på att nå de valbara placeringarna. Det verkar som om mönstret är att vi nominerar från riksdagsbänken idag men vi har bra kandidater och de har gjort ett bra jobb, säger en till synes obekymrad Paul Lindvall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om