Sticker ut på sitt eget Tour de France

I Frankrike pågår just som bäst både Fotbolls EM och det berömda cykelloppet Tour de France. Det är något som Linköpingsbon Tony Svensson är väl medveten om men han hoppar över att titta på den den stora fotbollsfinalen mellan Portugal och Frankrike för sin egen "Damptramp till Paris".

Klockan 11 00 i Lördags bar det iväg upp för Storgatan.

Klockan 11 00 i Lördags bar det iväg upp för Storgatan.

Foto: Tommy Pettersson

Linköping2016-07-11 13:00

I Lördags morse cyklar han iväg från sportbaren the Champ längs med Storgatan i riktning mot Paris. Det var både lite sorgligt och en god stämning när vänner, sponsrande företag och personal på the Champ tog farväl av Tony med en rejäl samt sponsrad brunch.

Inte ute och cyklar

Tony Svensson har diagnosen ADHD och nu vill han fästa uppmärksamhet på sjukdomen genom att cykla till Frankrike. Det är en imponerande cykeltur på 168 mil som ska klaras av på tio dagar om allt går som det ska och om inte aktuella vägbyggen ställer till problem. Tony har inte cyklat speciellt långt tidigare och han har aldrig varit i Paris så det blir en rejäl utmaning för honom när han nu ger sig av.

När Tony Svenssons fick diagnosen ADHD fick han också svaret på många av de frågor han haft om varför saker inte alltid fungerade för honom. Nu har han sedan en tid bedrivit en informations och insamlingskampanj för att stödja forskning kring ADHD.

Jag har som uppvärmning cyklat Linköping fram och tillbaka till Stockholm, Loftahammar, Hultsfred och även cyklat tävlingen Vätternrundan bara för att att få ut information och samla in pengar till arbetet kring ADHD. , säger Tony Svensson och fortsätter.

Jag vill att vuxna med ADHD ska våga ta steget och söka hjälp som jag gjorde när jag fick diagnosen.

Stöds av JO Valdner

Man kan följa Tony Svensson via Facebook och hans grupp där som går under namnet "Damptrampet". En grupp som på kort tid har fått mängder av medlemmar.

Jag har fått ett enormt gensvar. Privatpersoner, företag och idrottsmän har skänkt pengar och det mest kända namnet så här långt är väl Jan-Ove Valdner, berättar Tony som planerat att ta ett glas champagne för att fira när han kommer fram till Paris den 18 e juli.

Målet för insamlingen som finns hos Hjärnfonden är på 100 000 kronor. Ett högt satt mål tyckte Tony Svensson från början men nu börjar det kännas som att det kanske var lite i lägsta laget. Via Facebookgruppen kan man sedan följa Tonys öden och äventyr på cykelsadeln, se vilka föremål som auktioneras ut och vilka olika erbjudanden man kan ta del av och som gynnar insamlingen.

The Champs och dess personal har stöttat Tony hela tiden.
The Champs och dess personal har stöttat Tony hela tiden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om