Stor succé för kollektivtrafiken

Från och med förra året införde Östgötatrafiken turtrafik ut till skärgårdsöarna. I och med detta blev det ännu lättare att ta sig fram i den östgötska skärgården.

Populära Postbåten utgår från Fyrudden.

Populära Postbåten utgår från Fyrudden.

Foto:

Linköping2013-06-24 06:45


Den 17 juni 2012 övertog man skärgårdstrafiken i Östergötland som nu ingår i länets kollektivtrafik. Turtrafiken har nu blivit en stor succé under 2012 vilket för en gång skull kan vara ett angenämt "problem" för politiker i landstingets kollektivtrafiknämnd.

Utvecklar skärgården
Den nyinförda trafiken är i första hand riktad till arbetspendlare och skolungdomar men kan självklart även utnyttjas av alla som köpt biljett eller har rätt kort för kollektivtrafiken. Om succén fortsätter finns det risk/chans att skärgårdsborna får förtur till platserna.
- Ja det har blivit en framgång med den nya turtrafiken och det kommer att utveckla skärgården på sikt. Jag har förstått att byggloven har ökat i delar av skärgårdskommunerna där turtrafiken går fram, säger ordförande i kollektivtrafiknämnden Göran Gunnarsson.
Men redan nu står det klart att utvecklingen av infrastrukturen till sjöss har gjort östgötaskärgården mer attraktiv för året runt boende och självklart också för turism.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om