Stor turbulens i Åtvid

Anställningsstopp försvårar spelarrekryteringen.

ÅFF har svårt att rekrytera nya spelare - på grund av klubbens dåliga ekonomi. Foto: TT

ÅFF har svårt att rekrytera nya spelare - på grund av klubbens dåliga ekonomi. Foto: TT

Foto:

Linköping2015-12-18 07:04


Åtvidabergs FF har det jobbigt. På grund av den dåliga ekonomin har klubben lagt ett nytt varsel som berör tre anställda. Samtidigt försöker sportchefen Mats Karlsson bygga en trupp som ska klara sig bra i Superettan.

- Självklart är det lite tufft just nu. 14 spelare är klara till nästa säsong, säger Karlsson.

Spelare efter spelare har lämnat Åtvidabergs FF. Tidigare i veckan blev den danske mittfältaren Martin Christensen klar för Helsingborgs IF.

- Egentligen hade Martin kontrakt med oss nästa säsong, men vi valde att bryta avtalet i förtid. Han är en mycket duktig fotbollsspelare, men vi gjorde bedömningen att hans lön var för hög, säger Mats Karlsson, sportchef i Åtvidabergs FF.

Även mittbacken Alberis da Silva lämnar ÅFF. Han erbjuds inte något nytt kontrakt. I hans fall nämns Linköping City som en tänkbar klubbadress.

För närvarande har Åtvidaberg klart med 14 spelare till nästa säsong: Gustav Jansson, Gustav Halvardson (målvakt från tipselit-laget), Månz Karlsson, Hampus Holmgren, Jon Birkfeldt, Ammar Ahmed, Mauricio Albornoz, Joakim Juhlin, Kenny Hildeby, Lucas Öhrn (uppflyttad från tipselit), Mahmoud Eid, Shkodran Maholli, Simon Alexandersson och Alberto Catenacci.

Den sistnämnde spelaren presenterades av ÅFF under gårdagen.

- Det är en stor talang som senast spelade i Brommapojkarnas U19-lag. Han kan användas som både central mittfältare och back, säger Mats Karlsson.

Det florerar rykten om att Simon Helg och Markus Astwald ska ha varit aktuella för ÅFF. Stämmer det?
- Det har funnits en kontakt, men inte mer än så. För tillfället har vi inte tillräckligt med pengar för att genomföra sådana värvningar.

Läs mer i fredagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om