Stora Enso anlitar Veteranpoolen

RUT- och ROT avdragen har länge varit heta frågor i den svenska inrikespolitiken. Speciellt RUT- avdraget har varit ifrågasatt vilket säger en del om nivån på jämställdhetsdebatten i landet.

Linköping2015-10-28 07:51


Nu planerar man att sänka ROT-avdraget från 2016 och då verkar det som om varenda Linköpingsbo passar på att måla, snickra och bygga om hemma.

Veteranpoolen är ett av de bolag som har fullt upp just nu. De erbjuder flera ROT-tjänster, bland annat snickeri och målning. För Annelie Björck och hennes bror Anders Björk, som driver tjänsteföretaget Veteranpoolen, är det bråda dagar och beställningarna ramlar in.

Veteranbemanning har blivit ett allt mer populärt sätt för företag att hantera tillfälliga arbetstoppar, sjukdom och ledighet. På bara ett par år har efterfrågan inom "Veteranpoolsbranschen" ökat kraftigt men det är ingen tillfällig trend. Fler och fler företag upptäcker nu möjligheterna att med kort varsel få hjälp. När man dessutom kan få hjälp av någon med både lång arbetslivserfarenhet och yrkesskicklighet är det bara en fördel.

Annelie Björck som driver Veteranpoolens kontor i Linköping har tydligt märkt av det ökade intresset från företag i regionen.

- Våra medarbetare har valt att fortsätta arbeta efter pension för att de vill, kan och mår bra av det, men inte på heltid. Det gör oss väldigt flexibla, säger Annelie Björck.

Läs mer i onsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om