Stora polisinsatser i Ryd i helgen

I torsdagskväll genomförde polisen en massiv insats i stadsdelen Ryd i syfte att förhindra bråk mellan olika gäng. Ett stort antal polispatruller fanns på plats i Ryds centrum för att kontrollera personer och bilar. Samma insatser skedde också i Skäggetorp och i stadskärnan.

Bakom Ryds Herrgård uppstod ett bråk med skottlossning som följd.

Bakom Ryds Herrgård uppstod ett bråk med skottlossning som följd.

Foto:

Linköping2014-03-10 07:46


Vid kontrollerna kunde polisen konstatera att flera av de kontrollerade personerna burit skyddsväst och även uppvisat en dålig attityd i bemötandet gentemot polisen. Vid ett tillfälle kastades ett föremål mot en polispatrull men ingen kom till skada den gången.

Mordförsök
Under natten mellan torsdag och fredag var det lugnt i området men klockan 21:58 på fredagskvällen inkom det ett larm om brand i byggnad på Rydsvägen. På plats konstaterades att brand brutit ut på grund av att någon slängt en så kallad Molotovcocktail mot en vägg. Räddningstjänsten släckte snabbt branden och polisen upprättade därefter en anmälan om försök till mordbrand. Klockan 01:55 på fredagsnatten var det dags igen då inkom larm från Alsättersgatan i närheten av Ryds herrgård där vittnen sett någon form av bråk mellan flera personer. Vittnen ska även ha hört skottlossning i samband med bråket. Kort därefter konstaterar polis på plats att en person, en man, knivhuggits. Polisen skjutsade den knivhuggne till universitetssjukhuset som dock inte hade livshotande skador.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om