Stora torget ska bli EM-festens hjärta

En fanzone på Stora torget ska få Linköpingsborna att ryckas med av EM-stämningen i sommar. - I princip all yta på Stora torget som inte är upptagen idag kommer bli ett område för fansen, säger Marie Reinicke, projektansvarig för Dam-EM i Linköping.

Stora torget ska bli en fanzone, berättar Mia Athlöf och Marie Reinicke. "Området ska skapa en feststämning kring Dam-EM", säger Marie Reinicke.

Stora torget ska bli en fanzone, berättar Mia Athlöf och Marie Reinicke. "Området ska skapa en feststämning kring Dam-EM", säger Marie Reinicke.

Foto:

Linköping2013-05-23 06:36


Stora torget i centrala Linköping kommer att bli hjärtat av fotbollsfesten i sommar. En fanzone, ett inhängnat område, kommer att fyllas med aktiviteter under Dam-EM.
- Vi håller på för fulla muggar att planera alla aktiviteter.
Självklart ska man kunna följa de flesta matcherna på en storbildsskärm, men det kommer också bli allt från prova-på-aktiviter till barnteater, säger Mia Athlöf, som är ansvarig för Linköpings fanzone på Arenabolaget.

Familjen välkommen
Hur området kommer att se ut i detalj kommer att presenteras inom kort av Arenabolaget, men en tv-skärm i jätteformat kommer att vara central, och ska se till att alla på hela torget med lätthet kan följa matcherna. Därtill kommer en scen att byggas där lokala band kommer att uppträda under dagarna. Området kommer att vara alkoholfritt, med en klar familje- och ungdomsprofil. Vill man dricka alkohol och se fotbollen kommer det vara möjligt att sitta på Stora torgets uteserveringar och följa matchen på fanzonens storbildsskärm.
Området kommer att byggas den 10 juli, och samma dag kommer de första aktiviterna dra igång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om