Stormiga turer kring exploatering av Fjälla

Turerna kring kommunens förslag på översiktsplan för småorterna och landsbygden är många. Vårens 18 dialogträffar har nu kommit till ända och en mängd synpunkter ska nu tas i beaktande. Under måndagen hölls ett extra möte för boende i Norra Fjälla, Södra Fjälla, Hulta och Sjövik då många inte blivit informerade om tidigare möte.

Linköping2013-03-27 07:42

Drygt 130 personer deltog under mötet som blev stormigt, åsikterna och känslorna var många, kritiken har inte låtit hålla på sig.
- Generellt sett innehöll mötet en hel del övergripande information om den totala översiktsplanen. Jag tyckte att vi fick väldigt lite svar på våra synpunkter och att det överlag var lite luddigt. En stor protestskrivelse har inkommit till kommunen och jag trodde nog att kommunen skulle bemöta den kritiken, säger Sofia Björkman, en av de sommarboende i Fjälla.

Gedigen namnlista
Drygt 300 namnunderskrifter har samlats in från både permanentboende- och sommarboende i området, om att man är emot förslaget. Processen från förslag till beslut är dock lång och ännu i sin linda. Planen börjar som en dialogskiss som blir ett förslag som går till samråd. Efter samrådet revideras förslaget för ytterligare ett samråd. Efter det samrådet revideras förslaget ännu en gång innan ett beslut fattas hos kommunfullmäktige. Beslutet avgör huruvida det blir en fast översiktsplan som i sin tur möjliggör för en detaljplan.
- Kommunen har lagt förslag på samtliga småorter och landsbygdsområden runt Linköping. Det påverkar drygt 10 000 markägare och det vi gör nu är att vi samlar in synpunkter från de boende. Fjälla, liksom de andra områdena, är utredningsområden och inga beslut har fattats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om