Storsatsning i Rappestad

Familjen Esping, som äger gården där Rappestad Ridklubb finns, storsatsar nu på ett nytt ridhus för cirka 3 miljoner. Byggnationen beräknas starta till försommaren och det nya ridhuset ska stå färdigt i månadsskiftet oktober/november.

Christine, hästen Milda Makter, Josefine,Charlotte och Susanna Esping.

Christine, hästen Milda Makter, Josefine,Charlotte och Susanna Esping.

Foto:

Linköping2014-02-06 08:06


Intresset för ridsporten håller i sig och vid Rappestad Ridklubb har medlemsantalet ökat under de senaste åren. Bidragande orsak kan vara de framgångar klubbens medlemmar haft i olika tävlingar upp till internationell nivå. Ridklubben förfogar idag över ett ridhus med måttet 20 x 40 meter, men det är idag svårt att få tiderna i ridhuset att räcka till för alla ridintresserade.
- Vi har en stor efterfrågan på tider i ridhuset och mellan klockan 17 - 21.00 är det i stort fullbelagt idag, säger Christine Esping, auktoriserad ridlärare och idag ansvarig för ridskoleverksamheten. - Det är många som under vintersäsongen vill in och rida i värme och vi vill kunna erbjuda fler den möjligheten. Dessutom är vårt nuvarande ridhus lite för litet om vi skall ha tävlingar, säger Christine, som varit ridlärare sedan 1973 vid Rappestad Ridklubb.

Ny design
Det nya ridhuset, som kommer att ha måttet 24 x 72 meter, byggs i en ny design med stora fönsterpartier utefter långsidorna. Tanken är att kunna anordna ridtävlingar av lite större dignitet och därför kommer ridhuset att förses med läktare och en cafeteria. Belysningen kommer att utgöras av apparatur, som är speciellt framtagen för att passa i ridhus och ge maximalt med ljus.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om