Största möjliga tysssssstnad?

Cirkus Scott har legat på is under drygt tio år. Nu tar Robert Bronett ut den gamla ärevördiga cirkusen på vägarna igen.

Linköping2012-04-25 06:42

Det är inte var dag man träffar en livs levande cirkusdirektör. Har man sedan anor sedan 1700-talet och lyssnar till namnet Bronett så är det lätt hänt att man blir stoppad på stan och får frågan "är inte du Bronett". Folkligare kan det inte bli.

Lämnade cirkusen
- Jag lämnade Cirkus Scott 2002 och min bror Henry drev den vidare ett år till men lade sedan ner den av olika skäl. Att jag lämnade året innan berodde på, om man ska vara diplomatisk, att vi bröder mest höll på att bråka istället för att göra en så bra show som vi bara kunde. Men nu känns det bra att vara igång igen. Faktum är att folk har frågat och när jag sedan suttit på möten och förväntat mig lite sund skepisim så har alla bara sagt - "ja, va kul. Hur kan jag hjälpa till?". Jag känner ett oerhört ansvar och är nog lite nervös om jag ska vara ärlig, för jag vill ju kunna infria folks förväntningar, menar Robert.

4 000 kvadrat tält
Cirkus Scott modell 2012 är ganska annorlunda mot hur det sett ut tidigare och ändå inte. Tältet man ska vara i är inte mindre än 4 000 kvadratmeter stort, det går åt fyra och en halv dag att sätta upp det för 40 man, totalt är det inte mindre än 110 personer som jobbar med Cirkus Scott och det går åt 18 långtradare att frakta runt all utrustning. Hårda fakta man inte flyttar på så lätt men Robert är van och har bra medarbetare med sig som ser till att hans galna idéer blir till verklighet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om