Stort behov av vårdpersonal i framtiden

Flera händer och karriärmöjligheter. Så kan man sammanfatta Socialdemokraternas vision för vårdsektorn. För att komma dit måste man dock få flera unga att välja vård och omsorg som ett framtida yrke.

"Alltid rött, alltid rätt", som Thåström sjöng en gång i tiden. Helena Balthammar och Eva Lindh matchar Socialdemokraternas partilogga. I går besökte de Birgittaskolan.

"Alltid rött, alltid rätt", som Thåström sjöng en gång i tiden. Helena Balthammar och Eva Lindh matchar Socialdemokraternas partilogga. I går besökte de Birgittaskolan.

Foto:

Linköping2013-10-18 07:10


"Vårdsektorn i Linköping står inför skriande behov av ett stort antal medarbetare inom en snar framtid, inte minst kommer det att behövas fler undersköterskor och sjuksköterskor. Samtidigt minskar antalet sökande till gymnasieskolornas vård- och omsorgsprogram. I Linköping räcker inte antalet sökande till de behov som finns av personal.
En färsk rapport från Kommunal visar att var femte medlem inte vill arbeta kvar inom Linköpings äldreomsorg". Så skriver Linköpings Socialdemokrater i ett pressutskick och denna dystopi är fakta som de nu gör sitt yttersta för att den inte ska besannas. Eva Lindh och Helena Balthammar besökte under gårdagen Birgittaskolan och Kunskapsgallerian för att prata med elever som faktiskt ändå har valt att utbilda sig inom vård och omsorgssektorn.
- Alla elever vi träffat här är väldigt nöjda med sin utbildning, lärarna och skolan i stort däremot är det väldigt medvetna om den stressiga verklighet som finns inom deras framtida yrke. Redan nu så har de stött på det när de varit på praktik och då de har jobbat extra under sommarlovet och på helger, berättar Helena Balthammar, som även är vice ordförande i Bildningsnämnden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om