Stort bråk om simhallens placering

Igår passade Teknik och Samhällsbyggnadsnämnden på att fatta beslut om en start för ett detaljplanearbete gällande den nya simhallen på Stångebro sportfält. Samtidigt arrangerade Socialdemokraterna en presskonferens där man berättade att man tänker riva upp kommunfullmäktiges beslut om simhallens placering i Stångebroområdet.

Socialdemokraterna Jakob Björneke och Ellen Auguirre tar strid om simhallsplaceringen.

Socialdemokraterna Jakob Björneke och Ellen Auguirre tar strid om simhallsplaceringen.

Foto:

Linköping2014-09-11 06:55


Ett enigt fullmäktige beslutade först om att en ny simhall skulle byggas i Tinnerbäcksområdet bredvid den gamla anläggningen. I april 2004 rev den borgerliga majoriteten upp beslutet och bestämde att badanläggningen skulle ligga i Kallerstadsområdet istället.

Var finns majoriteten?
Nu har arbetet med detaljplanen för den nya simhallen på Stångebro inletts och Teknik- och samhällsbyggnadskontoret bedömer att detaljplanen kan vara klart tidigast vid årsskiftet 2015 - 2016. Om det blir majoritetsskifte efter valet på söndag är det arbetet onödigt eftersom det nya kommunfullmäktige som tar plats i oktober kan riva upp det borgerliga beslutet från april i år. Socialdemokraterna är entydiga i sina besked.
- Vi vill ha en simhall i ett centralt läge som höjer attraktiviteten för hela innerstaden och som dessutom är med och utvecklar Tinnis som är en unik miljö i Linköping, säger oppositionsrådet Jakob Björneke och fortsätter.
- Vi är kritiska till hur frågan har hanterats. Vi vet fortfarande inte hur man ska ersätta Racketcenter som rivs när simhallen byggs och det är oklart hur slutnotan ser ut i det nya simhallsbygget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om