Stort engagemang bland medarbetare

De anställda i Linköpings kommun blir allt mer tillfreds med sin arbetssituation. Speciellt de som har ledande befattningar eller jobbar som förskollärare. Detta visar den senaste medarbetarenkäten gjord av researchföretaget Ipsos.

Maria Kreese kan vara nöjd med den rådande trenden i gjorda enkäter.

Maria Kreese kan vara nöjd med den rådande trenden i gjorda enkäter.

Foto:

Linköping2014-04-30 07:53


Jämfört med 2012 är både män och kvinnor nöjdare, något som också stämmer för samtliga ålderskategorier. Det övergripande nöjdhetsindexet ligger på 62, jämfört med 2012:s 58. Kategorierna handlar bland annat om engagemang, information, samarbete och ledarskap.De som är minst nöjda är personliga assistenter och gymnasielärare, som uttrycker missnöje med sin vardag. Men överlag är medarbetarna engagerade i sitt arbete och är villiga att anstränga sig för att hjälpa kommunen att nå sina mål och att ge varje kund eller brukare service de kan vara nöjda med.

Tveksamt varumärke
Ambassadörskapet får fortsatt låga poäng: medarbetarna vill inte i någon större grad tala om Linköpings kommun som en bra arbetsgivare, och dessutom uttrycker medarbetarna ett bristande förtroende som kommunen som varumärke.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om