Stort intresse för unga företag

Igår var det återigen dags för UF-mässa på Konsert och Kongress. Denna gång med rekordmånga unga företagare som ville ställa ut.

UF-Mässan på Konsert och Kongress innehöll hela 191 utställare. Foto: Max Elofsson

UF-Mässan på Konsert och Kongress innehöll hela 191 utställare. Foto: Max Elofsson

Foto:

Linköping2012-03-08 07:46


Redan innan klockan slog 13.00, då man skulle öppna portarna, så var trängseln redan stor i Konsert och kongress där UF-mässan ägde rum.
- Vi har gjort sådana här mässor sedan vi startade med själva UF-företagandet för drygt 30 år sedan, säger Malin Ljung på Ung Företagsamhet i Östergötland och fortsätter.

Brinner för företaget
- Det mest slående med mässan är det engagemang som finns här. Eleverna verkligen brinner för sina företag. I år är det inte mindre än 191 olika företag som ställer ut. Det är verkligen imponerande.
I vimlet hittar vi Hans Ljung, skivhandlare och mannen som driver Östgötaforum, den stora företagsmässan i Cloetta Center. Han är minst lika imponerad men har upptäckt en sak han inte gillar.
- Företagandet är väldigt könsbundet. Tjejerna håller på hem, skönhet och djur medan killarna har byggföretag, IT och andra teknikföretag. Det tycker jag är trist och inte riktigt vad jag hoppas på inför framtiden. Däremot ser jag många bra idéer här och det gör mig glad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om