Stort polistillslag i centrum

Åklagaren mycket tystlåten.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Foto:

Linköping2015-12-08 12:55


Under gårdagen morgon och förmiddag skedde en omfattande polisinsats mot ett flertal adress i centrala Linköping. Åklagaren i fallet är dock mycket förtegen.

Att det rör sig om ekonomisk brottslighet är helt klarlagt och själva tillslaget är en gemensam insats mellan Åklagarmyndigheten, Ekobrottsmyndigheten och Polismyndigheten.

- Just nu kan jag bekräfta det som står i den pressinformation som står att läsa på polisens hemsida, menar Kammaråklagaren på Ekobrottsmyndigheten Karin Sandén.

Av den stora insatsen att döma så måste det här röra sig om grova brott?
- I nuläget kan jag inte säga mer än det jag redan sagt men saker kanske klarnar om några timmar. Vi jobbar ju fortfarande med tillslaget och nu är klockan efter 13.00, menar Karin Sandén och hon vill inte heller kännas vid de uppgifter som Linköpings Tidning har om eventuella kopplingar till organiserad brottslighet som en poliskälla uppger.

Klart är i alla fall att det hållits förhör med ett flertal olika personer men Karin Sandén vill inte gå in på huruvida en 25-årig man frihetsberövats eller inte. Uppgifter gör även gällande att området sökts av med polishund.

- Just nu väntar jag in olika uppgifter från de olika tillslagen och därefter kanske jag har aningen mer information, avslutar kammaråklagaren på Ekobrottsmyndigheten Karin Sandén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om