Striden om polisfakturan går vidare

I gårdagens Linköpings Tidning ondgjorde sig kommunstyrelsen ordförande Paul Lindvall över Östgötapolisens yttrande till förvaltningsrätten där man återigen hävdar att kommunen måste betala polisbevakningen av stadsfesten.

Bertil Wahlbom anser att polisen gör helt rätt som skickar räkning.

Bertil Wahlbom anser att polisen gör helt rätt som skickar räkning.

Foto:

Linköping2013-08-15 06:56


Polismyndigheten hävdar med stöd av tidigare domstolsutslag att kommersiella arrangemang som kräver extra polisbevakning ska få betala vad det kostar. Lindvall å sin sida menar att polisen har läst men inte förstått någonting.

Intern partistrid?
Nu svarar Bertil Wahlbom som är ordförande i polisstyrelsen vid Polismyndigheten i Östergötlands län och han anser att polisen har gjort helt rätt när man tagit betalt för bevakningen under Stadsfesten. Bertil Wahlbom är också medlem i samma parti som Paul Lindvall är, det vill säga Moderaterna.
- Jag har hört att Lindvall vill att vi tar upp frågan i polisstyrelsen men han har inte hört av sig ännu, i varje fall inte till mig, säger Bertil Wahlbom vidare.
- Vi som sitter i polisstyrelsen ska inte lägga oss i det vardagliga polisarbetet vi ska enbart se till att man följer lagstiftning, praxis och direktiv. I de här aktuella fallen kring Stadsfesterna i Linköping och Norrköping har polismyndigheten hanterat frågan på ett helt korrekt sätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om