Strokekampanjen informerar

I lördags rullade den så kallade Strokekampanjen ut på gator och torg i hela Sverige för att lära ut hur man upptäcker stroke.

Strokekampanjen drog ut på stan i Linköping.

Strokekampanjen drog ut på stan i Linköping.

Foto:

Linköping2012-10-29 07:44


Det var landstingen i Sverige som fanns närvarande på torgen för att berätta om de varningsklockor som man ska vara på sin vakt för.
I Östergötland gick personal från länets strokeenheter och ambulans ut på stan i Norrköping, Linköping och Motala för att informera.
Samtidigt utmanade nationella strokekampanjen den svenska idrottsrörelsen att vara med i kampen mot stroke.

I tid
Nu ska idrottare, motionärer och supportrar lära sig upptäcka stroke i tid. Landstinget i Östergötland är med i en landsomfattande utmaning till idrottsrörelsen att vara med i kampen mot stroke.
Under hösten kommer idrottsföreningar att kontaktas med uppmaningen att sprida kunskap om symtomen på stroke och budskapet att ringa 112 direkt.
- Idrottsrörelsen engagerar många och vi hoppas att föreningar och klubbar i Östergötland hänger på och sprider budskapet om AKUT-testet till sina aktiva och supportrar, berättade Anne-Marie Landtblom, överläkare vid neurologiska kliniken på Universitetssjukhuset, Landtblom är en av landstingets processledare för strokekampanjen.
- Målet är att de tillsammans ska göra 50 001 AKUT-tester på en månad - ett mer än antalet sittplatser på nya nationalarenan. AKUT-testet finns på strokekampanjen.se och lär ut symptomen på stroke. Det är ett jätteviktigt budskap man för fram i Strokekampanjen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om