Surfplattor på Sandrinoparken

Den digital världen börjar leta sig in inom äldreomsorgen. Nu ska man i Linköping börja använda surfplattor på det nyöppnade Sandrinoparkens vårdboende.

Linköping2016-04-22 12:44

Surfplattor har tydligen visat sig ge mycket positiv effekt hos äldre och det är något som Linköpings kommun borde ta efter.

Motionerar i fullmäktige

I en motion till kommunfullmäktige uppmanar därför Anita Jonasson Kroon (M), ledamot i äldrenämnden, Linköpings kommun att börja använda surfplattor så att digitala kulturupplevelser kan erbjudas inom hela Linköpings äldreomsorg.

I ett antal kommuner runt om i landet startas det olika projekt på temat e-hälsa inom äldreomsorgen.

Man använder på olika sätt digital teknik för att förbättra vården och omsorgen för äldre. Genom att på detta sätt introducera surfplattor för äldre och använda dessa för digitala kulturupplevelser så har resultaten visat sig vara likadana överallt surfplattor lugnar äldre med demens.

– Genom att dra lärdom av andra kommuners projekt borde digitala kulturupplevelser, med hjälp av exempelvis surfplattor, kunna bli en självklar del av hela äldreomsorgen i Linköpings kommun. Därför uppmanar jag nu Linköpings kommun att utarbeta en modell så att alla, oavsett var man som äldre bor, ska kunna få ta del av det digitala kulturutbudet, säger Anita Jonasson Kroon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om