Svenska Biogas i stort projekt

Svenska biogas bygger nu Sveriges största biogasanläggning vid Jordberga i Skåne för framställning av biogas. Anläggningen kommer till stånd efter ett nära och intensivt samarbete mellan de fyra delägarna Swedish Biogas International 55 procent, E.ON Gas 20 procent, Skånska Biobränslebolaget 20 procent och Nordic Sugar fem procent.

Linköping2012-05-28 06:56

Efter byggnation kommer anläggningen att producera 110 GWh biogas per år, vilket minskar utsläppen av koldioxid med 28 000 ton om året.
- För mig personligen ger det en stor tillfredsställelse att genom SBI Jordberga kunna etablera verksamhet i Skåne och på så vis återknyta till ungdomsåren, säger Stig Holm, ordförande för SBI och sedan tidigare legendarisk ledare för Tekniska Verken i Linköping och han får medhåll från VD Peter Undén för SBI.
- Projektet har utvecklats under en väldigt lång tid av EON och de andra företagen och de ville så småningom ha hjälp av kompetent producent och valet föll på SBI.
- Det ligger helt i vår nationella strategi. I Skåne har man bra råvaruförutsättningar och en stark gasmarknad. Vi är mycket glada och stolta över att ha fått förtroendet som produktionspartner i SBI Jordberga och att få vara en del av utvecklandet av biogasens distributionsform, säger Peter Undén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om