Svenskarnas partiläger i Finspång

När Svenskarnas parti höll läger i Finspång saknade man tillstånd att arrangera sammankomsten

Linköping2013-08-05 06:48

Det högerextrema partiet Svenskarnas parti höll sitt läger "Nordisk vision" i Östergötland för andra året i rad. Denna gång hyrde de in sig i en bygdgård under falska förespeglingar att det var en "familjefest" och inte ett politiskt läger.

Från Åtvid till Finspång
Förra året hölls "Nordisk Vision" i Kvarnvik som ligger i Åtvidabergs kommun och i helgen hölls lägret i en bygdegård i Finspångs kommun. Inget tillstånd för att en allmän sammankomst har inkommit till östgötapolisen men så håller också Svenskarnas parti en låg profil när det kommer till sin lägerverksamhet och vad den innehåller förutom att man umgås, paddlar kanot och lagar mat.
När Linköpings Tidning förra året besökte lägret förnekade dock inte partitoppen och ansvariga för lägret att man ägnade sig åt politisk skolning samt att man bjudit in välkända profiler inom den högerextrema rörelsen. Då talade, bland annat, Vera Oredsson, välkänd nazist som tidigare även varit bosatt i länet. I år hade man bjudit in den välkända tyske Hitlerfantasten Klaus Menzel. Lägret avslutades under gårdagen utan att några incidenter och stökigheter har rapporterats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om