Svenskt mästerskap i hembrygd öl

Linköping har redan en väl inarbetad och välkänd ölmässa i Beerexpo, men nu har man fått konkurrens av något som kanske kan komma tillbaka till stan i framtiden.

Mellan 1 500 och 1 600 människor besökte mässan.

Mellan 1 500 och 1 600 människor besökte mässan.

Foto:

Linköping2014-04-08 07:14


Årets SM i hembrygd öl gick av stapeln i Sportcenter i Kallerstad och arrangemanget blev en succé där både deltagar- och besöksrekord slogs. På plats fanns 181 ölbrygder och nästan 600 besökare och deltagare. Dessutom deltog hela 549 öl i den så kallade domartävlingen.

Mästerskapet växer
Förköpsbiljetterna var slutsålda sedan tidigare och de få biljetterna som fanns kvar gick åt snabbt under dagen i det av Svenska hembryggareföreningen och Linköpings hembryggareförening svenska mästerskapet i hembrygd öl. Mästerskapet arrangerades för 26:e året i rad. Varannat år går Sverigemästerskapen utanför huvustaden och denna gången hade lotten fallit på Linköping. När det började i tidernas begynnelse i Malmö var det enligt uppgift endast ett 25-tal personer på plats. Sedan förra året har medlemsantalet ökat och hembryggareföreningen har nu 2 262 medlemmar.
- Som general kan jag inte vara annat en väldigt nöjd med årets SM. Rekord på alla sätt, både vad gäller inlämning till domartävlingen, antal besökare och kvalitén på ölen. Hög nivå och positiv stämning känns som en bra sammanfattning, säger Anna Kihlsted, SM-generalen från Linköping.

Conny Bagger med sin Single Series: Citra, en Pale ale.
Conny Bagger med sin Single Series: Citra, en Pale ale.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om