Sverige Europamästare i golf

Finalen i årets EM Lag-flickor i golf inleddes i lördags med en riktig rysare på Linköpings golfklubb. Sveriges lag, som hade förra årets EM-titel att försvara, ställdes i finalen mot ett taggat fransk lag, som inledningsvis tog ledningen i den första foursomematchen.

Svenska laget gjorde det igen.

Svenska laget gjorde det igen.

Foto:

Linköping2013-07-15 07:03

Frankrike närmast utklassade det svenska laget som fick en dåligt start och redan på 11:te hålet var den franska segern i första foursomematchen klar, men Sverige kom snabbt igen.
Sverige har tidigare inte mött de franska kvinnliga juniorlaget som på sin meritlista har två EM-titlar, 2010 och 2011. Inledning blev därför något chockartad, men Sverige lyckade jämna ut genom att vinna i den andra foursomematchen på det 20:de hålet och därmed var siffrorna efter de inledande spelen 1 - 1 mellan de två nationerna.

- Flickorna i den andra matchen Linn Andersson och Linnea Ström spelade grymt bra och kunde vinna matchen efter en förlängning till det 20:de hålet. Våra svenska flickor ledde med ett slag inför 18:de, men fransyskorna jämnade ut och matchen fick fortsätta. I den första foursomematchen var fransyskorna överlägsna, men i den andra tog Sverige tillbaka, säger en glad Katarina Vangdal coach för damlandslaget och som följer tävlingen från sidan för att eventuellt hitta adepter till det svenska damlandslaget.

Sverige försvarade EM-pokalen.
Sverige försvarade EM-pokalen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om