Sviestad accelererar verksamheten

På Linköpings motorstadion anordnades under torsdagen en prova-på dag för företag i Östergötland. Gokart, rally, folkrace och ett varv med ariel atom fanns med i dagens utbud av upplevelser som kickar igång adrenalinet.

Rally var en populär aktivitet under dagen.

Rally var en populär aktivitet under dagen.

Foto:

Linköping2012-05-11 06:59


- Denna dag är ett led i att göra oss mer välkända. Vi behöver få igång en affärsverksamhet här ute och ett sätt är att visa företag vilken typ av evenemang vi kan anordna, säger Göran Lundgren, Verksamhetschef Linköpings motorstadion.

Olika motorsektioner
Kostnaden för underhåll av banorna är stor, men det måste göras menar Lundgren. Med tio olika sektioner, fem inom motorcykel och fem inom bilkörning är LMS en unik anläggning.
- Vi är den enda anläggningen i Europa att erbjuda ett så brett utbud av motorsport, säger Göran Lundgren. Föreningen LMS har funnits sedan 1925. Till Sviestad kom de under mitten av 1960-talet.

Många aktörer inblandade
Samtliga aktörer är hyresgäster till föreningen men tillsammans bildar de en motorstadion som är den enda av sitt slag. Med åtta banor med både asfalt och terräng finns att tillgå. Den klassiska "halkan" som alla i körkortstagen får genomgå utförs på plats på LMS.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om