Swedbank köper Svensk Fastighetsförmedling

Swedbank köpte nyligen Svensk Fastighetsförmedling av norska DNB vilket innebär att Svensk Fastighetsförmedling nu ingår i samma koncern som bankens Fastighetsbyrå gör. Det var många som blev förvånade över den nya konstellationen med tanke på att båda mäklarföretagen har- och har haft en stark ställning på bostadsmarknaden under en väldigt lång tid.

Linköping2013-12-27 05:06

Svensk Fastighetsförmedling, som nu ingår i Swedbank Franchise, har 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige.
Bobutikerna drivs av kedjans 160 franchisetagare. Under 2012 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling drygt 28 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 44 miljarder kronor.

Miljardvärden förmedlas
Den norska bank- och finanskoncernen DNB sålde alltså Svensk Fastighetsförmedling till Swedbank Franchise för en dryg vecka sedan. Köparen ansvarar för Swedbanks franchisebolag där mäklareföretaget, Fastighetsbyrån ingår.
Med det aktuella köpet skapas ett väldigt starkt mäklarföretag i Sverige.
På vissa ställen i landet blir den nya samarbetskonstellationen helt dominerande. I vissa norrlandskommuner som till exempel Kiruna har man mer än 90 procent av marknaden. I Piteå och Årjäng är andelen över 85 procent.
-Det här är väldigt färskt för oss det blev klart förra måndagen men det kommer att gå bra. Jag ser positivt på samgående.

Starka varumärken
Det är två starka varumärken som ska gå ihop. Fastighetsbyrån är störst i Sverige och vi är tvåa på fastighetsmarknaden, kommenterar John Flood från Svensk Fastighetsförmedlingen i Linköping.
- Just nu ska vi jobba vidare i ett samarbete men på sikt är det tänkt att vi ska slå samman och därmed har vi ännu större möjligheter att ge kunderna vad de önskar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om