Symfoniorkester på rymdfärd

Norrköpings symfoniorkester (SON) bryter den klassiska normen och beger sig ut i rymden. I samarbete med Visualiseringscenter C i Norrköping tar de med publiken ut bland den mörka massa som omsluter jorden, för att besöka mars, venus och månen bland annat. -Det här är ett steg i att skapa samarbeten mellan symfoniorkestern och aktörer utanför konserthuset, säger Kristina Holm-Danielsson, pedagog och producent för barn och ungdom inom SON.

Kristina Holm-Danielsson och Agneta Lindmark-Thomas tar med sig Norrköpings symfoniorkester och ger sig ut i Rymden.

Kristina Holm-Danielsson och Agneta Lindmark-Thomas tar med sig Norrköpings symfoniorkester och ger sig ut i Rymden.

Foto:

Linköping2014-10-01 07:00


Astronomen Marie Rådbo, som tidigare fått utmärkelsen Sveriges främsta folkbildare, agerar reseledare bland stjärnor och galaxer till tonerna av Stravinskij, Bach, Lars-Erik Larsson och såklart David Bowies "Life on Mars".
-Vi har valt ut stycken som på ett eller annat sätt kan relateras till rymden, berättar Kristina Holm-Danielsson.

Samarbete på ny nivå
Kommunikationschef Agneta Lindmark-Thomas menar att syftet med att placera SON utanför konsertsalen bottnar i att utveckla symfoniorkesterns verksamhet.
-Vi har länge pratat med Visualiseringscenter C om att samarbeta på något sätt. Det är viktigt att hitta olika infallsvinklar över musiken och på så sätt utveckla ett intresse för den klassiska musiken. Kanske fångar vi upp ny publik eller så följer vår publik med till den nya arenan, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om