Tagit bort 18 motioner

Den styrande koalitionen i Linköping med Socialdemokraterna och Miljöpartiet i spetsen har blivit starkt kritiserade efter att helt enkelt tagit bort 18 stycken motioner som deras egna medlemmar skrivit. Alliansens företrädare och gruppledaren för Moderaterna Christian Gustavsson rasar nu mot tilltaget.

Christian Gustavsson är gruppledare för moderaterna.

Christian Gustavsson är gruppledare för moderaterna.

Foto:

Linköping2015-05-15 06:45


Linköpings Tidning har tidigare skrivit om de 18 stycken borttagna motionerna som Socialdemokraterna och Miljöpartiet helt enkelt strök under kommunfullmäktiges senaste möte.
Något som moderaternas gruppledare Christian Gustavsson reagerat starkt på.

Inte tillåtet
- Enligt jurister på Sveriges Kommuner och landsting, SKL, så är det inte förenligt med kommunallagen att ta bort motioner på det här sättet utan det är det bara den enskilde motionären som kan göra eller så kan kommunfullmäktige avskriva dem under en separat punkt, rasar Gustavsson som menar att antingen har den styrande koalitionen upptäckt att man helt enkelt lovat för mycket eller så har man upptäckt att det i motionerna finns frågor man inte alls är eniga om och att man på så sätt riskerar osämja i den nya konstellationen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om