Tält ska resas över Tinnisbassängen

Det märks att det är valspurt i Linköping. Utspel och löften, från den sittande majoriteten, avlöser varandra i jämn takt. Men det är inte alltid helt problemfritt inom politiken under ett valår. Oppositionen ifrågasätter det mesta och ibland går inte allianskoalitionens fyra partier i takt med varandra.

Här ska en grund anläggas och ett tält resas under nästa år.

Här ska en grund anläggas och ett tält resas under nästa år.

Foto:

Linköping2014-09-10 07:12


Det senaste utspelet kom igår från Centerpartiet och Moderaterna i Linköping. Moderaten Cristian Gustavsson och centerpartisten Lars Vikinge röstfiskade igår vid den numer torrlagda badsjön i Tinnerbäcksområdet.
Efter diverse förankringsturer med simklubbarna i kommunen går man nu ut och lovar att bygga ett tält över 50-metersbassängen. Den gamla simhallen ska rivas och en ny ska byggas på annan plats. Det finns en majoritet för detta i kommunfullmäktige även om inte alla partier är helt eniga med alliansens beslut. Vad som är än mer intressant är att det uppstått en liten, men ändock, spricka i den borgerliga majoriteten. Idag kommer Folkpartiet att lämna över en namnlista och ett konkret förslag om hur man vill exploatera Folkungavallen med bostäder och ett kulturellt bevarat Tinnerbäcksbad.

En miljon per år
Drygt en miljon per år kommer anläggning och drift att kosta den berörda kultur och fritidsnämnden i någon form av investering och föreningsstöd till de simklubbar som ska nyttja tältet över bassängen. Tältbygget över bassängen ska stå färdig under 2015 och vara i bruk till dess at den nya simhallen ska invigas år 2019 eller år 20120. En miljon kronor är småpotatis i jämförelse med den kostnad som genereras av det nya simhallsbygget på andra sidan Stångån. Hela 646 miljoner kronor är den senaste prognosen över bygget i Kallerstad.
- Simklubbarna, LASS och LSF är naturligtvis väldigt glada över det här förslaget. Nu har man möjlighet att bedriva sin verksamhet ända fram till dess att den nya simhallen står färdig, säger kultur och fritidsnämndens ordförande Lars Vikinge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om