Tannefors industriella historia

I lördags gick, som traditionen bjuder, Tanneforsdagen av stapeln med aktiviteter, öppna butiker och politiker på plats. Men mest uppskattat var kanske Bengt Öbergs kåserande över stadsdelen.

Bengt Öberg pratar om Tannefors historia. Foto: Patrik Ekström

Bengt Öberg pratar om Tannefors historia. Foto: Patrik Ekström

Foto:

Linköping2012-10-01 06:44


Solen lyste med sin frånvaro men vad gjorde väl det när Tanneforsborna gått man ur huse för att ta del av aktiviteter, sång och musik och säkert ett och annat lukrativt erbjudande från stadsdelens affärsidkare.

Levande stadsdel
På plats var även Tekniska Verkens gamla vd och Tanneforsoraklet Bengt Öberg, en man som kan allt om Tannefors.
- Det finns många som kan så mycket mer än jag, jag har ju bara bott här i trettio år, säger Bengt på sitt särskilt ödmjuka sätt samtidigt som han avslöjar att han faktiskt, på grund av sjukdom, flyttat från Tannefors och till Hamngatan.
- Tannefors är bra på många sätt men framförallt är det en, i allra högsta grad levande stadsdel med en blandad befolkning. I många förorter så är innevånarna konstanta, det vill säga, de flyttar in, får barn och bor kvar, sedan händer det inte så mycket. I Tannefors så är det annorlunda, visst bor folk kvar men många flyttar in och andra flyttar ut. Det gör att stadsdelen blir mera levande. Samtidigt som det är en egen stadsdel i sin allra bästa mening. Här finns butiker, samhällsservice i form av vårdcentral, äldreboende, apotek, skolor och en kyrka. Här bakom där vi står nu finns det en mopedverkstad och fotbollsplaner, berättar Bengt vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om