Tekniska verken får sex miljoner...

... till laddstolpar för elfordon.

Elisabeth Nilssons länsstyrelse skriver yttranden på alla ansökningar från Östergötland och skickar dessa till Naturvårdsverket som sedan tar beslut. Foto: Tommy Pettersson

Elisabeth Nilssons länsstyrelse skriver yttranden på alla ansökningar från Östergötland och skickar dessa till Naturvårdsverket som sedan tar beslut. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2015-11-12 08:41


Det har varit trögt i portgången för alla de som har elbilar att kunna ladda sina batterier på allmän plats i regionen.

Men nu ska det bli lite ändring på detta. Tekniska verken ska få sex miljoner till laddstolpar för elfordon i Östergötland och Södra Sörmland, med fokus på Linköping och Katrineholm.

Regeringen har avsatt nästan två miljarder kronor till och med år 2018 till lokala investeringar som kan bidra till att minska utsläpp som påverkar klimatet.

I den första beslutsomgången inom regeringens satsning "Klimatklivet" har alltså Tekniska Verken fått pengar för åtgärder som på lång sikt minskar utsläppen.

En utbyggnad av infrastrukturen för laddning av elfordon krävs för att eldriften ska slå igenom på allvar.

Syftet med satsningen är naturligtvis att göra det möjligt för privatpersoner, företag och offentliga aktörer att byta till elfordon.

-Vi är väldigt glada att vår ansökan beviljats eftersom vi länge jobbat med att minska fossila bränslen inom transportsektorn Vår satsning på biogas har pågått i många år och kommer förstås fortsätta även nu när vi tar ytterligare ett steg i rätt riktning mot en fossilfri fordonsflotta, genom att utveckla möjligheterna att kunna köra på förnyelsebar el i Linköping och Katrineholm, säger en glad Klas Gustafsson, vice vd på Tekniska Verken.

Läs mer i torsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om