Tekniska verken gör starkt bokslut

Tekniska verken presenterade igår sin bokslutskommuniké för 2013 och koncernen visar på ett bra resultat och en fortsatt stark finansiell ställning. För helåret uppgick resultatet efter finansiella intäkter och kostnader till 510 miljoner kronor vilket ska jämföras med 465 miljoner föregående år. Intäkterna sjönk dock med sju procent och uppgick till 5 223 miljoner jämfört mot 5 433 helåret 2012.

Anders Jonsson är glada över det goda ekonomiska resultatet.

Anders Jonsson är glada över det goda ekonomiska resultatet.

Foto:

Linköping2014-03-12 08:28


Trots sänkta elpriser och en start för bolagets kraftfulla investeringsprogram så kan Tekniska verken-koncernen nu skörda resultatet av drygt tre års hårt arbete med effektiviserings- och omprioriteringsprogram. Man har byggt upp ekonomin för att klara av framtida bygge av ett nytt kraftvärmeverk. Verksamheter som definierats som produktion utanför kärnområdet har avyttrats. Stadspartner, Spårvagnverkstaden i Norrköping och biogas konverteringen är exempel på icke kärnverksamhet som man har släppt.

Oförändrat utdelningskrav
Tekniska verken lämnar i år en utdelning på 190 miljonerkronor till kommunens ägarbolag vilket är i paritet med förra årets utdelningskrav. Det sänkta elpriset under året har ytterligare satt press på bolagets interna effektiviseringsprogram och nu visar man i kommunikén att man klarat av detta så här långt.
-Det är glädjande att koncernen kan visa resultattillväxt även om ett par yttre faktorer påverkat oss negativt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om