Thomsson tackades av

Efter ett sjuårigt tränarsamarbete går Åtvidabergs FF och Andreas Thomsson nu skilda vägar. Den sympatiske ölänningen tackades av på en sportbar i Linköping.

Andreas Thomsson tackar för sig. Foto: Tommy Pettersson

Andreas Thomsson tackar för sig. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2012-11-12 07:34


Andreas Thomsson spelade i Åtvidaberg åren 2002-2004 och har därefter haft en mängd olika tränarroller i organisationen. Han var med och byggde upp fotbollsgymnasiet 2004, har tränat U-21-laget och varit assisterande a-lagstränare sedan 2006. De senaste 2,5 åren har han haft huvudansvaret.
- Det känns jättekul att få se föreningen utvecklas. Och jag också, säger Andreas Thomsson precis efter att han fått stående ovationer av spelartruppen på lagets avslutningsfest på en sportbar i Linköping.

Gruppdynamik
Med ett positivt och vägvinnande eget spel slutade Thomssons ÅFF på en åttondeplats i återkomsten till allsvenskan 2012.
- Spelet är jag mest nöjd med, att vi har satt Åtvid på kartan, säger Thomsson. Det kändes bra att vi tog poäng sista matchen (1-1 borta mot SM-guldvinnarna Elfsborg) och visade att vi kan utmana de bästa lagen.
- Jag sa det till spelarna förut att jag älskar dem både som spelare och som människor. Det har varit en väldigt kul utveckling att se gruppdynamiken växa fram. Gruppen är helt unik.
- Det skrivs mycket om ÅFF-andan och den hänger kvar. Ingenting är omöjligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om