Tidplanen för BO2016 ifrågasätts

Vid kommunfullmäktigesammanträdet i september 2013 antogs den bordlagda detaljplanen för Västra Valla men det som var under debatt blev istället en årtalsdiskussion och ett historiskt styrelseavhopp i Bo2016 aktiebolag; Linköpingsexpo.

Dopceremoni för Vallastaden och debatten har inte startat vid tidpunkten.

Dopceremoni för Vallastaden och debatten har inte startat vid tidpunkten.

Foto:

Linköping2014-01-10 07:46


Den debatten symboliserade slutet på en stormig etapp i Bomässans korta historik och varslade om en fortsättning under valåret 2014. Men karavanen rullat vidare och ett första spadtag har effektuerats i Västra Valla under hösten 2013.

Vad händer nu?
Den stora och prestigefyllda samhälls och bostadsmässan i Västra Valla skall genomföras under år 2016 om den styrande majoriteten vidhåller sin ståndpunkt men tidsplanen är kraftigt ifrågasatt från oppositionens sida.
Socialdemokraterna vill avbryta projekteringen av mässan temporärt för att få mässan framflyttade till 2019 istället och de får understöd av Miljöpartiet som vill avstyra hela projektet. Igår kom det dessutom fram att del av de byggherrar som har fått ett avtal i BO2016 ifrågasätter tidsplanen. Kommunen och "Bomässobolaget" försöker nu att laga efter läge. Man har skickat ut en kallelse till ett möte på tisdag i nästa vecka med de elva byggherrar som har avtal. På mötet kommer frågan om man hinner få allting färdigställt till 2016 upp på agendan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om