Tiotusen kronor till KRIS

Ungdomsorganisationen Unga KRIS i Linköping fick på Valborgsmässoaftonen mottaga ett pris av landshövding Elisabeth Nilsson på 10 000 kronor som ett bevis för att ha bedrivit ett bra ungdomsarbete.

Elisabeth Nilsson delar ut blommor till Bob Botshinda, Robin Hallberg, Tommy Hansson och Maria Moraes.

Elisabeth Nilsson delar ut blommor till Bob Botshinda, Robin Hallberg, Tommy Hansson och Maria Moraes.

Foto:

Linköping2012-05-03 06:49


Föreningen Unga KRIS bildades i Linköping under 2010 och har i dag 90 medlemmar samt tre anställda och man arbetar både förbyggande och rehabiliterande för att minska missbruk och kriminalitet bland ungdomar.
Priset hämtas varje år från Konungens Jubileumsfond för Ungdom i Sverige. Unga KRIS är en ideell förening som vänder sig till ungdomar mellan 13 och 25 år. Arbetet bedrivs enligt konceptet att ungdomar själva ska få bygga upp och driva verksamhet för unga med stöd av vuxna.

För nykterhet och hederlighet
Landets 21 landshövdingar föreslår kandidater till priset och efter förslag av landshövding Elisabeth Nilsson, fick Unga KRIS i Linköping det kungliga priset i år. Motivationen till detta är att de med sitt arbete och engagemang för att genom information och rådgivning till ungdomar verkar för hederlighet, nykterhet och ett drogfritt samhälle.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om