Tog stryptag på NärCondeltagare

Vanligtvis är spelkonventet Närcon uppe på universitet en lugn och städad tillställning. Detta ändrades radikalt natten mot söndag då två berusade tonåringar slog ner och misshandlade två ur personalen.

Linköping2015-07-27 15:40


På Närcon är det noll tolerans mot droger och ett stenhårt alkoholförbud.

Trots detta hade två pojkar i yngre tonåren, 13 och 14 år gamla, kommit dit och varit berusade.

De nekades därför inträde på Kårallen där det pågick spel dygnet runt.

Tuppade av

De var rejält aggressiva och först gav de den manliga vakten en rejäl käftsmäll och sedan gav de sig på den andra dörrvakten som var kvinna och tog ett stryptag på henne.

Underåriga gärningsmän

- Själva stryptaget var så pass hårt att hon tuppade av och fick föras till Universitetssjukhuset, som sedan fick lämna under söndagen, men hon svimmade av ett tag vilket bara det är allvarligt.

Först blev hon dock knuffad och slagen, berättar Ann - Christine Rehnström, utredningsbefäl vid Linköpingspolisen och fortsätter med att de båda gärningsmännen nu har förts åter till sina hem i Vetlanda som det kom ifrån.
- Vi kommer att förhöra dem så fort det går men efter som de är minderåriga så ska deras föräldrar vara med när så sker,
säger Ann-Christine Rehnström som även menar att vad hon vet så har den här typen av incidenter inte inträffat på Närcon tidigare.
Polisen larmades om händelsen vid 02.00 -tiden och när patrullen anlände hade flera personer ingripit så båda gärningsmännen kunde omhändertas plats.
De båda tonåringarna är nu misstänkta för misshandel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om