Tommy Johansson slutar

Nu slutar bildningschefen Tommy Johansson efter att ha arbetat inom Linköpings skolväsende under en imponerade lång tid.

Tommy jobbar oförtrutet vidare. Tommy Pettersson

Tommy jobbar oförtrutet vidare. Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2016-06-02 06:54

Han har verkat under flera olika politiska majoritetsstyren i olika chefsbefattningar och hunnit avverka sju eller åtta olika ”Ordföringar” i det som idag kallas Bildningsnämnden, hanterar företrädesvis gymnasieskolan och vuxenutbildning.

Exporteras söderut

Nu exporterar Linköping Tommy Johansson till en kommun söderöver där han ska hjälpa till med att leda kommunen tillsammans med k:s ordförande och de andra politikerna som nyss har gjort sig av med sin nya kommundirektör.

Det blir ju ingen orutinerad chef som går in i kommunen med en upptrappande grad på chefsjobbet fram till dess att man rekryterat färdigt.

Tommy Johanson har med råge förtjänat en ålderspension men politiken har tjatat på honom att stanna kvar till efter den omorganisation och nyrekrytering som nu är avslutad. 

Att försöka sig på att lämna ett bakåtreflekterande cv för herr Johansson låter sig inte göras i en tvåspaltare. Men grabben har hanterat kriser och ideologiska svängar med finess oavsett om det har varit som rektor på Ljunkan eller som boss över bildningsnämnden.

Tommy Johansson skulle egentligen ha slutat redan i slutet av mars men så blev det ju inte. Nu får vi se hur det blir i augusti.

Han blir dock kvar i Linköpingsförvaltningen under en viss procent för att hjälpa till med att trimma in den nya organisationen som ska leds av en trojka.

Men sedan är det finito?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om