Trädgårdsterapi ges i Brokind

Direkt från mediadrev i storstadsdjungeln till trädgårdsterapi bland lugnet på landet. Det är den vägen som Anna Falkenberg vandrat när hon förra året öppnade upp Brokinds rehabiliteringsträdgård.

Anna Falkenbergs trädgård i vinterskrud.

Anna Falkenbergs trädgård i vinterskrud.

Foto:

Linköping2013-01-22 07:55


Arbetet som redaktör och reporter inom mediavärlden byttes ut mot en utbildning inom beteendeterapi med inriktning mot psykologi och trädgårdsterapi. Anledningen var att Anna började intressera sig för processerna på arbetsplatsen samt den negativa stress som kan komma när självkänslan är direkt kopplad till prestation på arbetsplatsen.
- Jag flyttade från bullrig storstad till en stilla omgivning då jag flyttade till landet.
Det var en omställning, såklart, men jag märkte samtidigt att jag plötsligt kunde höra mig själv. Ibland måste man ta en paus och byta miljö för att kunna gå ner i tempo och bryta negativa mönster, säger Anna.

Folksjukdom
Stressrelaterade besvär och utmattningssyndrom blir allt vanligare och enligt WHO är det livsstilssjukdomarna, såsom hjärt- och kärlsjukdomar, som kommer att dominera framtiden. Anna vill gå ner på djupet och se helheten. Hon menar att det är viktigt att arbeta förebyggande för att förhindra en negativ spiral.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om