Trafikstockning i Tannefors

Sedan en tid står rondellen i Tannefors och vid Braskens bro klar men inte helt otippat har det blivit till en flaskhals i rusningstid.

Stefan Nelly. Foto: Arkiv

Stefan Nelly. Foto: Arkiv

Foto:

Linköping2013-09-13 07:25


Att det var stökigt och bökigt när Östra länken färdigställdes råder det inget tvivel om. Nu när den stora strukturomvandlingen är klar så har mycket blivit bättre för de affärsägare som har sina rörelser precis vid den nya rondellen men istället har ett nytt problem uppstått.
Vid rusningstid och då alla drygt 4 000 personer som jobbar på SAAB ska hem på en och samma gång så blir det köer och trafikproblem.
- Från klockan 16.00 och fram till 17.00 så är det långa köer och trafikproblem både för dem som ska över Braskens bro men även för dem som ska åt andra hållet och in mot stan eller ut på E4:an, berättar Stefan Nelly, platschef på Nordsjö Interiör som ligger just bredvid den nya rondellen.
- Man måste öppna för ytterligare ett körfält på bron eller lösa det här på något annat sätt för det är riktigt illa under rusningstrafiken, menar Stefan Nelly som forstätter att berätta att under övriga tider så har det blivit ett lyft för området.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om