Trafikverkets utspel irriterar

Kommunstyrelsens ordförande i Linköping och socialdemokraten Lena Micko är i fokus i februarimånad. Först blev hon nominerad till ordförandeposten i SKL, Sveriges Kommuner och Landsting. Kort därefter får hon besked från Trafikverket att man ska utreda en alternativ sträckning av Ostlänken.

Lena Micko är beredd att gå in i en ny roll.

Lena Micko är beredd att gå in i en ny roll.

Foto:

Linköping2015-02-21 05:06


S, MP och V har tillsammans majoritet i SKL:s styrelse den kommande mandatperioden och i och med en röd-grön majoritet kommer inriktningen inom SKL att ändras, med tydligt sikte mot en förbättrad välfärd, fler jobb och förbättrade arbetsvillkor i kommuner och landsting.
- Det är en stor ära för mig och ett spännande uppdrag som var svår att motstå. Den 24 e mars har vi valkongress och det ska nog gå bra, säger Lena Micko och fortsätter.
- Jag tar med mig mina erfarenheter från Linköping om vikten av samarbete. Kommun- och landstingssektorn står inför stora utmaningar, inte minst vad gäller välfärdens finansiering, ökad likvärdighet i skolan och säkrade resurser för en jämlik sjukvård. Jag ser fram mot att få sätta igång med det arbetet, säger en lätt irriterad Lena Micko när hon tänker på Trafikverkets senaste utspel.

Trafikverket trixar
Trafikverkets besked om en utredning angående en ny dragning av Ostlänken har upprört det lokalpolitiska etablissemanget.
- Det är mycket märkligt att vi nu har en utredning om en förbifart Linköping när Trafikverket avvisade det alternativet för några år sedan. Ett riktigt stickspår med andra ord. Nu måste vi sätta oss med tjänstemännen på trafikverket för att säkra att vi har en gemensam bild sedan får kontakt tas med infrastruktur ministern och andra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om